Arrangement Ladies walk Leiden

LADIES WALK LEIDEN

Met uw gids wandelt u door de gezelligste straatjes van Leiden met de leukste winkeltjes. U bezoekt galeries, winkels met mooi servieswerk, met handgemaakte leren tassen, shawls en sierraden, antiekzaakjes, een interieurontwerper, vintage kleding met dikwijls een persoonlijke ontvangst door de eigenaar! Heel divers en kleurrijk. Zie foto’s op Fb.

De route voert door het meest historische deel van Leiden waar de straatjes nog steeds smal zijn en alleen voor voetgangers toegankelijk. Uniek ondernemerschap samen met de cultuur van Leiden!

Inclusief: Rondleiding en bezoek aan bijzondere winkeltjes, uit te breiden met lunch, borrel of diner
Duur:
2 uur voor de halve route en 3.5 uur voor de complete route.
Groepsprijs: € 135,- voor 2 uur en €225,- voor 3.5 uur ex btw.
Alleen op do, vrij en zaterdag! Voorb tijdsschema: 12.00 tot 13.00 Lunch, 13.00 tot 16.30 Ladies Walk kan met koffiestopje, 16.30 uur einde in een Grand Café.
Aantal personen: tot 15 personen

NAAR RESERVEREN
MET BOOT OF SLOEP DOOR LEIDEN

LEIDEN TE VOET EN TE VAART

Een combinatie van varen en een rondleiding door Leiden. Zo krijgt u de meest complete indruk van deze stad uit de Gouden Eeuw. U krijgt een rondleiding door het oudste deel van Leiden. Vooraf of na afloop gaat u aan boord en maakt u een prachtige tocht door de grachten en singels van de stad. De boot wordt voor u gereserveerd dus voor u is er altijd plaats!

U ontdekt hoe waterrijk Leiden is. Een drankje / borrelhap aan boord en afgezet worden bij een gezellig terras aan het water?!  Wij regelen het.
Ontdek het mooie Leiden Te voet en Te vaart! 

Inclusief: Rondleiding met aansluitend gereserveerde boottocht. Indien voorradig met eigen sloep of schip vanaf 10 personen. Minder dan 10 personen eigen sloep met een meerprijs.
Duur: Minimaal 2.5 uur = 1.5 uur rondleiding + 1 uur varen.
Groepsprijs: € 110,- ex btw = 1.5 uur rondleiding
€ 10,- p.p. vaartocht ex 9% btw. Langer kan ook.
Arrangement wordt op maat gemaakt!

NAAR RESERVEREN
HIGH TEA & LEIDEN

HIGH TEA & LEIDEN

Een combinatie van het beste van Leiden zien met het genieten van een feestelijke High Tea, op een gezellige locatie. U krijgt een boeiende rondleiding door de historische binnenstad en u hoort over het leven in vroegere eeuwen met leuke anekdotes.

Voorafgaand of na afloop van de wandeling geniet u van een uitgebreide heerlijke High Tea. Dit arrangement maken wij voor u op maat.
Gezellig aan de High Tea in historisch Leiden op een mooie locatie!

Inclusief: Rondleiding en High Tea op een leuke locatie. 
Duur:
1.5 of  2 uur = rondleiding + 1 à 1.5 uur High Tea
Groepsprijs: 1.5 uur € 110,- of 2 uur € 135,- rondleiding ex btw
+ kosten High Tea op aanvraag (meestal rond de € 20,- p.p. incl btw)
Arrangement wordt op maat gemaakt!

NAAR RESERVEREN
13 LEIDSE MUSEA TOUR 13

LEIDSE MUSEA TOUR

Leiden telt maar liefst 13 musea. De rondleiding brengt u via een prachtige route naar een aantal van hen. Het zijn korte bezoeken waarmee u een indruk krijgt van het museum en een aantal hoogtepunten uit de collectie ziet. U krijgt achtergrondinformatie over de ontstaansgeschiedenis, het gebouw en de collecties. Halverwege kunt u (voor eigen kosten) thee of koffie in een museum restaurant gebruiken.

Na de rondleiding kunt u een museum van uw keuze uitgebreider gaan bekijken of u strijkt ergens neer in de stad!
Het arrangement is voor u op maat te maken met koffie, thee en lunch als inclusiefprijs. Een leuk arrangement voor de museumliefhebber of uw museumclub!

Inclusief: Rondleiding door de historische stad met musea bezoek. 
Duur:
 Minimaal 3 uur
Groepsprijs: € 195, – ex btw  Prijs op basis van gebruik museumkaart!
Arrangement wordt op maat gemaakt!

NAAR RESERVEREN
Arrangement Pilgrims in Leiden

PELGRIMS IN LEIDEN

Er is in Leiden nog veel terug te vinden van het korte verblijf van de beroemde “Pilgrimfathers”. Begin 17de eeuw vonden honderden gevluchte Engelsen vrijheid voor hun protestantse geloof in deze stad. Na enige tijd wilden zij hun eigen leefgemeenschap vormen en maakten zij de grote oversteek naar het onbekende Amerika.

Ook daar is hun invloed tot op de dag van vandaag te vinden en kunnen vele Amerikanen zeggen dat ze van de Leidse Pelgrims afstammen. De rondleiding begint bij het Pelgrims Museum en na een mooie wandeling langs historische locaties eindigt de wandeling met een bezoek aan de Pieterskerk. Ga mee op reis met de Pelgrims en boek dit arrangement!

Inclusief: Rondleiding en een bezoek aan de Pieterskerk
Duur: 
2 uur of langer. Bij 3 uur een leuk koffiestopje halverwege en een bezoek aan de Pelgrimafdeling van het Leids archief.
Groepsprijs: € 110,- 1.5 uur zonder Pieterskerk,  € 135,- 2 uur met Pieterskerk bezoek, € 165,- voor 2.5 uur enz. ex btw
+ € 4,- entree p.p. Pieterskerk

NAAR RESERVEREN
Arrangement Hortus en Leiden

HORTUS & LEIDEN

U bezoekt lieflijke hofjestuinen door de bewoners zelf onderhouden en vaak een beetje verstopt in de stad. Uw gids vertelt ’t bijzondere van ieder hofje maar weet ook veel van planten! Bij de Hortus Botanicus hoort u over de geschiedenis en collectie. Vervolgens bezoekt u de 2,5 ha grote tuin op eigen tempo. U kunt dan naar Grand Café Clusius en de leuke Hortuswinkel.

De Hortus (sinds 1590) is prachtig gelegen direct achter het oude Academiegebouw en langs de singel. Er zijn tropische kassen met o.a. de Victoria Regina waterlelies alsook een orangerie en een palmenkas. U ziet de Japanse tuin, de nieuwe border met de plantenindeling op DNA basis en nog veel meer. Tuinclubs: ontdek de eeuwen oude tuinen van Leiden!

Inclusief: Rondleiding door de mooiste hofjestuinen en bezoek aan de Hortus Botanicus met plattegrond
Duur: 2 uur = rondleiding + toelichting Botanische tuin
Groepsprijs: 135,- voor 2 uur ex btw, langer kan ook.
€ 8,- p.p. entree Hortus Botanicus: met Museumkaart gratis

NAAR RESERVEREN
Arrangement Japan en Leiden

JAPAN & LEIDEN

Deze rondleiding brengt de band tussen Leiden en Japan in beeld. De Leidse universiteit biedt de studie Taal en Cultuur van Japan aan en handel wordt al sinds de 17de eeuw gedreven met Japan. De Hortus Botanicus heeft een interessante Japanse tuin die u bezoekt.

Een grote naam is Frans von Siebold. Hij verzamelde op Decima in de 19de eeuw alles wat met Japan te maken had. Siebold woonde op Rapenburg 19 en al in 1837 stelde hij zijn collectie Japanse objecten open voor geïnteresseerd publiek.

Nu, na 150 jaar, is in dit pand het Japanmuseum Siebold Huis geopend. U bezoekt het unieke museum en andere bijzondere locaties waarmee de 450 jaar oude band tussen Leiden en Japan duidelijk wordt. Ontdek het bijzondere van Japan & Leiden met dit arrangement!

Inclusief: Rondleiding met bezoek aan het unieke Siebold Huis alsook aan de mooie Japanse tuin in de Hortus Botanicus
Duur: 3 uur = rondleiding + 2 x bezoek
Prijs: € 195,- ex btw stadsrondleiding en toelichting in museum en tuin
€16,50 entree kosten Sieboldmuseum en Hortus: met Museumkaart gratis. Langer kan ook.

NAAR RESERVEREN
17 TAPAS TOUR LEIDEN 17

TAPAS TOUR LEIDEN

Een combinatie van heerlijke tapas met een rondleiding door het sfeervolle Leiden. Tapas zijn kleine Spaanse hapjes waarvan er vele soorten bestaan. Tapas eten is in Spanje een dagelijks terugkerend ritueel. Aan het einde van de dag trekken de Spanjaarden in kleine vrienden-groepjes van de ene naar de andere tapasbar. Tapas kent koude en warme gerechten en er wordt vaak witte wijn, droge sherry of fris koud bier bij gedronken.

U start met een lekker glaasje wijn, bier of fris met verschillende tapas. Uw gids komt u in het restaurant ophalen en u maakt een mooie avondwandeling door de historische binnenstad van Leiden. De eetlust is weer opgewekt en u schuift aan in een ander gerenommeerd tapas restaurant. De tapas komen beetje bij beetje op het midden van de tafel in kleine schaaltjes en iedereen kan van alles proeven. Boek uw Tapas Tour en ontdek Leiden met een Spaans tintje!

Programma (tijden aan te passen) :
18.00 – 18.45 uur  Borrel met tapas
18.45 – 19.45  uur  Rondleiding
19.45 – 21.00 uur  Twee drankjes met tapas

Inclusief: Een rondleiding met heerlijke tapashapjes en bijbehorende drankjes
Duur: 3 uur = rondleiding + 2x tapas restaurant
Prijs: € 195,- ex btw rondleiding en horeca begeleiding
kosten 2x tapasrestaurant op aanvraag
Arrangement wordt op maat gemaakt!

NAAR RESERVEREN
18 AVONDWANDELING LEIDEN 18

AVONDWANDELING LEIDEN

U krijgt een rondleiding in de avond waarbij u zomers het gezellige buitenleven langs de grachten van Leiden ervaart. In de andere jaargetijden ziet u het sfeervol verlichte Leiden waarbij de mooiste locaties ook letterlijk in de schijnwerpers staan. Trapgevels, kerktorens en de kantelen steken prachtig tegen de avondlucht af.

Na een goede kop soep met brood neemt uw gids u mee op stap en u eindigt uw wandeling met thee, koffie of een heerlijke kop (warme) chocolademelk met appeltaart weer op een andere mooie locatie.
Ontdek Leiden bij avondlicht met dit arrangement!

Inclusief: Een sfeervolle avondrondleiding met lekker eten vooraf en gezellig drinken na
Duur: 3 uur = rondleiding + 2 x restaurant bezoek
Groepsrijs: € 195,- ex btw rondleiding en horeca begeleiding
€ 17,50 p.p incl btw voor een kop soep met brood + een drankje + op andere locatie thee/koffie of chocolademelk met appeltaart na.
Arrangement wordt op maat gemaakt!

NAAR RESERVEREN