Schoolklas bij Drie oktober rondleiding

DRIE OKTOBER RONDLEIDING

Het Leids beleg en ontzet van 1574 wordt op alle basisscholen van Leiden en omgeving in de les behandeld. In deze rondleiding zien de kinderen wat er gebeurde gedurende de vier maanden lange omsingeling. Verteld wordt over de aanloop naar en de afloop van het beleg, over Leiden als vestingstad, over de rol van het water, over de Spanjaarden en de Geuzen.

Wie waren de hoofdrolspelers, waar vond wat plaats, met welke tradities herdenken we en welke gedenktekens vinden terug in de stad. De rondleiding wordt in de aanloop naar 3 oktober georganiseerd. Ook voor 3 Oktober geïnteresseerden een leuke rondleiding.

Waarom is Leiden jaarlijks rond 3 oktober één en al feest? Dat hoort u in deze rondleiding!

Duur: 1.5 uur
Prijs: 110,- ex btw
Aantal personen: Indien mogelijk de grootte van de schoolklas.
Meer dan 20 personen per groep is € 5,- p.p. extra

NAAR RESERVEREN
LEIDSE RAMPEN TOCHT

LEIDSE RAMPEN TOCHT

Een rondleiding met spannende en dramatische verhalen. Ziekte, dood, misdaad en straf zijn de onderwerpen. En hoe men daar in de stad mee om ging. Ook aan grote rampen zoals stadsbrand en kruitschipontploffing ontkwam Leiden niet en dat heeft interessante sporen nagelaten.

De geschiedenis van Leiden en het leven van vroeger wordt verteld en aanschouwelijk gemaakt op een heel spannende manier. Leuk voor schoolklassen maar ook voor politie / brandweer en rampenbestrijders!

Duur: 1.5 uur
Prijs: 110,- ex btw
Aantal personen: Indien mogelijk de grootte van de schoolklas
Meer dan 20 personen per groep is € 5,- p.p. extra

NAAR RESERVEREN
RONDLEIDING LEIDEN PUZZELTOCHT

INFO VOOR SCHOLEN

Samen met de kinderen actief kijken, vragen oplossen en van de gids leuke anekdotes horen. De belangrijkste gebouwen van Leiden leren kennen en leuke details ontdekken. Een mix van verschillende thema’s.

Onderwerpen kunnen aan de orde komen als verdediging door burcht en stadspoorten, het leven van arm en rijk, naar school gaan, misdaad en gevangenis, stadhuis en stadsbestuur, kerk en geloof, de hofjes als eerste bejaarden tehuizen.

Uw gids neemt de klas met hulpouders en docent veilig mee door de historische binnenstad. Het niveau wordt op de leeftijd afgestemd. Fietsen worden goed geparkeerd. De schoolklas kan ook bij het station of bij de touringbus worden afgehaald en teruggebracht.
Actief en leerzaam Leiden zien!

Leuke reactie van Markenhage Breda docent Havo klas: Het was een interessante wandeling door Leiden, en ook van de collega’s bij de andere groepen heb ik positieve berichten ontvangen. Het was zeer de moeite waard!

NAAR RESERVEREN