Schoolklas bij de stadskaart van Leiden voor de 3oktober rondleiding

DRIE OKTOBER RONDLEIDING

Het Leids beleg en ontzet van 1574 wordt op alle basisscholen van Leiden en omgeving in de les behandeld. Wat gebeurde er tijdens de vier maanden durende omsingeling? Verteld wordt over de aanloop naar en de afloop van het beleg, over Leiden als vestingstad, over de rol van het water, over de Spanjaarden en de Geuzen.

Wie waren de hoofdrolspelers, waar vond wat plaats, hoe herdenken we het en wat vinden we er van terug in de stad. Hoe Leiden de 80 jarige oorlog doorstaat.
Waarom is Leiden jaarlijks rond 3 oktober één en al feest? Dat hoort u in deze rondleiding!
Ook particulier te boeken

Duur: 1.5 uur
Prijs: 110,-
Aantal personen: De grootte van de schoolklas en meer dan 20 personen per groep is € 5,- per persoon extra.

NAAR RESERVEREN
LEIDSE RAMPEN TOCHT

LEIDSE RAMPENTOCHT

Een rondleiding met spannende en dramatische verhalen. Ziekte, dood, misdaad en straf zijn de onderwerpen. En hoe men daar in de stad mee omging. Ook aan grote rampen zoals stadsbranden en een reusachtige kruitschip ontploffing ontkwam Leiden niet en dat heeft interessante sporen nagelaten.

De geschiedenis van Leiden en het leven van vroeger op een heel spannende manier verteld.
Leuk voor schoolklassen maar ook voor politie / brandweer en rampenbestrijders!
Ook particulier te boeken

Duur: 1.5 uur
Groepsrijs: € 110,-
Aantal personen: De grootte van de schoolklas en meer dan 20 personen per groep is € 5,- per persoon extra.

NAAR RESERVEREN
INFO VOOR SCHOLEN

INFO VOOR SCHOLEN

Samen met de kinderen actief kijken, vragen oplossen en van de gids leuke anekdotes horen. De belangrijkste gebouwen van Leiden leren kennen en leuke details ontdekken. Een mix van verschillende thema’s.

Onderwerpen komen aan de orde als verdediging door burcht en stadspoorten, het leven van arm en rijk, naar school gaan, misdaad en gevangenis, stadhuis en stadsbestuur, kerk en geloof, de hofjes als eerste bejaardentehuizen.

Uw gids neemt de klas met docent en eventuele begeleider(s) veilig mee door de historische binnenstad. Het niveau van de rondleiding wordt op de leeftijd afgestemd. Fietsen worden goed geparkeerd en schoolklassen kunnen bij hun touringbus worden opgehaald en teruggebracht.
Actief en leerzaam Leiden zien!

Reactie: van een docent van een havo klas van het Markenhage Breda Het was een interessante wandeling door Leiden en ook van de collega’s bij de andere groepen heb ik positieve berichten ontvangen. Het was zeer de moeite waard!”

NAAR RESERVEREN