Schoolklas bij de stadskaart van Leiden voor de 3oktober rondleiding

RONDLEIDING MET SCHOOLTHEMA

Wat er op school behandeld wordt kan visueel gemaakt worden met een rondleiding door Leiden!
Middeleeuwen – Beeldenstorm – 80 jarige oorlog – 17de eeuw  – Tweede Wereldoorlog of een mix van onderwerpen.

Actuele thema´s kunnen aan monumenten gekoppeld worden zoals: Bestuur en Politiek & de Burcht uit 1100 alsook het Stadhuis uit 1250, Zorg en Jeugdzorg & het 15de -eeuwse weeshuis alsook het 17de -eeuwse ziekenhuis, Veiligheid en Straf & onze middeleeuwse gevangenissen mèt galgen- en executieveld, Wonen en bouwen & de Stadstimmerwerf uit 1612. Godsdienst & onze 900 jaar oude grootse Pieterskerk.
Graag horen we hoe we de les kunnen ondersteunen.
Van Leiden kun je leren!

Leiden is ook een fantastische studentenstad!
De rondleiding Leiden Studentenstad geeft eindexamenklassers een goede kennismaking met hun mogelijk toekomstige studentenstad.
Wat Leiden jou te bieden heeft!

Tijdsduur en groepsprijs inclusief korting:
1.5 uur = € 110,- Een compacte rondleiding door de stad.
2 uur = € 135,-  Meer zien en verdiepen en wat relaxter, met een 10 minuten stopje voor zelf meegenomen eten, drinken.
Aantal personen: Voor leerlingen werkt het het beste tot 15 personen want dan is er betere concentratie, betere verstaanbaarheid, beter lopen en oversteken en meer sta ruimte. Grote klassen dus graag in tweeën delen met een extra stadsgids erbij.

NAAR RESERVEREN

LEIDSE RAMPENTOCHT

Een rondleiding met spannende en dramatische verhalen. Ziekte, dood, misdaad en straf zijn de onderwerpen. En hoe men daar in de stad mee omging. Ook aan grote rampen zoals stadsbranden, natuurrampen en een reusachtige kruitschip ontploffing ontkwam Leiden niet en dat heeft interessante sporen nagelaten.

De geschiedenis van Leiden en het leven van vroeger op een spannende manier gebracht.
Leuk voor schoolklassen van alle leeftijden.

Tijdsduur en groepsprijs inclusief korting:
1.5 uur = € 110,- Een compacte rondleiding door de stad.
2 uur = € 135,-  Meer zien en verdiepen en wat relaxter, met een 10 minuten stopje voor zelf meegenomen eten, drinken.

Combinatie tip: bezoek een van de 14 musea zoals het stadsmuseum de Lakenhal, het Japanse SieboldHuis of Graanmolen de Valk.
Er zijn vier Rijksmusea: Boerhaave over wetenschap, Oudheden over de Egyptenaren, de Grieken, de Romeinen en de Nederlandse vroege middeleeuwen, Volkenkunde over de meest bijzondere volkeren en Naturalis over leven en dood van plant, dier en mens.

NAAR RESERVEREN

INFO VOOR SCHOLEN

De stadsgids neemt de klas met de docent of begeleider veilig mee door de historische binnenstad. Het niveau van de rondleiding wordt op de klas afgestemd.

Grote klassen, indien het budget het toestaat, graag opdelen in kleinere eenheden voor extra stadsgidsen. Voor leerlingen werkt het het beste tot 15 personen want dan is er betere concentratie, betere verstaanbaarheid, veiliger en vlotter lopen en oversteken en meer sta ruimte bij het te bespreken monument.

Schoolklassen kunnen bij hun touringbus worden opgehaald en teruggebracht of we starten en eindigen in de buurt van het station. Komt men per fiets dan worden fietsen goed geparkeerd. U krijgt alle instructies.
Rondleiding Leiden werkt al jaren samen met scholen!

Reacties:
Coördinator MBO Rijnland “Ik heb goede verhalen gehoord van de docenten. Ze vonden het een heel fijn en uitgebreid programma. Ben echt heel blij met jullie!”

Docent Markenhage Breda “Het was een heel interessante wandeling door Leiden en ook van de collega’s bij de andere groepen heb ik positieve berichten ontvangen. Het was zeer de moeite waard!”
NAAR RESERVEREN